Carl F. Bucherer Lanceert Het Marley Longyuan Powered Perpetual Calendar-replica Horloges

Carl F. Bucherer lanceert de Manero Peripheral Perpetual Calendar, uitgerust met het nieuw ontwikkelde CFB A2055-uurwerk. Het combineert voor het eerst het iconische automatische opwindsysteem van het merk met eeuwigdurende kalender en maanfaseweergave. In één daarvan worden de precisie en precisie van de reistijd van het horloge naar een nieuw niveau getild. Het horloge heeft een opvallend ontwerp en het iconische zelfopwindende uurwerk van het merk, dat te zien is aan de achterkant van de kast, waardoor moderne stijl en voortreffelijk vakmanschap in evenwicht worden gebracht.

Het Manero Peripheral Perpetual Calendar-horloge is een nieuwe stap in de horlogetechniek. Het kan schrikkeljaar, datum, dag van de week, maand en maanfase weergeven via een klein venster en vier kleine wijzerplaten. De iconische complicatie ervan, de eeuwigdurende kalender, kan automatisch schrikkeljaren in de komende decennia identificeren zonder dat de drager zich hoeft aan te passen tussen maanden van verschillende lengte. Dit is ook de oorsprong van de naam van het horloge. Zelfs in schrikkeljaren kan het horloge tot 2100 nauwkeurig de tijd aanhouden en hoeft daarna slechts elke eeuw te worden verfijnd. Replica horloges.

Uitstekende vaardigheden

Als staaltje voortreffelijk vakmanschap draagt de complicatie van de maanfase bij aan de precieze timing van het horloge. De met de hand gesneden roségouden maanfase staat op de kleine aventurijn wijzerplaat, waardoor het horloge een prachtig kunstwerk wordt.

Het Marley Longyuan Power Perpetual Calendar-horloge maakt gebruik van Bucherer’s iconische automatische opwindsysteem aan de buitenrand. Het CFB A2055-uurwerk is de nieuwste generatie zelfopwindende perifere bewegingen, onafhankelijk ontwikkeld door Carl F. Bucherer. De structuur van het uurwerk lijkt eenvoudig, maar verbergt een mysterie: het opwindsysteem aan de buitenrand wordt aangedreven door drie keramische rollen, vereist geen smering en kan in twee richtingen worden ingebouwd, waardoor de opwindefficiëntie hoger en stabieler wordt. Onder de bescherming van het drievoudige dynamische schokabsorptiesysteem is het buitenste randwikkelsysteem robuuster en beschermt het het oscillerende gewicht tegen schokken. Bovendien is de slinger gemaakt van natuurlijk wolfraammateriaal om een efficiënte rotatie in twee richtingen te garanderen. Dit uurwerk heeft ook voordelen die alle perifere uurwerken gemeen hebben: je kunt het volledige zicht op het uurwerk door de onderkant van het horloge bekijken zonder dat multiplex dit blokkeert.

Bucherer is al 15 jaar nauw betrokken bij de technologie van perifere oscillerende gewichten. In 2008 lanceerde Bucherer het revolutionaire CFB A1000 perifere oscillerende gewichtsuurwerk en werd hij de eerste horlogefabrikant ter wereld die automatische opwindbewegingen in massa produceerde. In 2016 werd het CFB A2000-uurwerk gelanceerd. Het verbeterde de prestaties en stabiliteit op basis van de A1000 en werd de basisbeweging met oscillerend gewicht aan de buitenrand die nog steeds wordt gebruikt.

De onderzoeks- en ontwikkelingsverbeteringen van generaties uurwerken hebben ervoor gezorgd dat de buitenste randtechnologie steeds beter functioneert. In 2018 introduceerde Bucherer het concept met dubbele buitenrand en lanceerde het CFB T3000-uurwerk, waarbij een hangende tourbillon op de automatische opwindbeweging aan de buitenrand werd geplaatst. De tourbillon is zonder beugel op twee vaste punten op de buitenring van het tourbillonframe bevestigd en er is geen belemmering voor de visuele waardering. Het is vergelijkbaar met het oscillerende gewicht aan de buitenrand. In 2021 doorbreekt Bucherer opnieuw de grenzen en presenteert het CFB MR3000-uurwerk, dat het concept van drie buitenranden interpreteert en een externe minutenrepeater in trimmerstijl op de dubbele buitenranden laadt, de eerste in de branche.

Tegenwoordig is het CFB A2055-uurwerk een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van de randtechnologie van Bucherer, en het versterkt ook de vastberadenheid van het merk om vooruitgang te boeken op het gebied van professionele, geavanceerde uurwerken.

Onderscheidende stijl

Naast het bewegingsontwerp pronkt het gedurfde kleurontwerp met Bucherers aangeboren zelfvertrouwen en onderscheidende stijl. Het Malilong Dynamic Perpetual Calendar-horloge is verkrijgbaar in de kleuren zwart, groen en bruingrijs, wat het concept van de Malilong-serie weerspiegelt: de beste metgezel voor de hedendaagse stedelijke levensstijl. Daarnaast lanceerde Bucherer ook een charmant rozekleurig horloge in beperkte oplage, exclusief verkocht in de Bucherer 1888 flagship boutique in New York en beperkt tot acht stuks.

De wijzerplaat heeft een geborsteld zonnestraaleffect, met een melkwitte minutenschaalring en roségoudvergulde wigvormige tijdschalen, die verschillende lagen hebben en gemakkelijker af te lezen zijn. De kalfsleren band is speciaal behandeld om een galaxy-textuur te presenteren die de kleur van de wijzerplaat aanvult. Het heeft een snelontgrendelingssysteem en een 18K roségouden vouwsluiting. Alle ontwerpdetails weerspiegelen het enthousiasme van Bucherer om niet vast te houden aan traditie en stoutmoedig nieuwe kleuren uit te proberen. Ze bewijzen de acties van het merk om de tradities en conventies van high-end uurwerken te overstijgen en de grenzen van charme te verleggen.