Een Origineel Meesterwerk Dat Een Eerbetoon Is Aan De Bruisende Jaren Zestig, Replica Horloges

Het Duitse high-end horlogemerk Glashütte Original lanceert de nieuwe Sixties Chronograph Annual Edition, een eerbetoon aan de stijl van de jaren zestig met een meesterwerk om de pols. Het contrasterende ontwerp van de nieuwe Sixties Chronograph herschept de chique gevoelens van de jaren zestig. Unieke kleuren en texturen dragen bij aan de uitzonderlijke charme van dit jaarlijkse editie-horloge: de prachtig uitgesneden sterrenhemelgrijze gelakte wijzerplaat is versierd met een gradiënteffect en glanzende roodgouden wijzers, die de donkerblauw geweven band aanvullen en een buitengewone smaak tonen. Het klassieke en tijdloze design straalt een fris temperament uit en bevestigt de charme van de ‘Swinging Sixties’. Replica horloges.

De jaren zestig: het leven frontaal onder ogen zien en vrijuit pronken

In de jaren zestig durfde de jongere generatie niet alleen hun mening te uiten, maar trok hun ongeremde houding ook de aandacht van de wereld. De modetrends van de jaren zestig waren eclectisch, variërend van de eenvoudige lijnen en donkere kleuren waar de Beat Generation de voorkeur aan gaf, tot de luxe en kleurrijke bloemen waar hippies de voorkeur aan gaven. Outfits zijn vaak een vorm van zelfexpressie. Vandaag, zestig jaar later, herinterpreteert Glashütte Original dit concept met een meesterwerk om de pols. De nieuwe Sixties Chronograph Annual Edition is een meesterwerk van uitmuntend vakmanschap en getuigt van de toewijding van het merk aan originaliteit.

Chronografen uit de jaren zestig: buitengewone stijl, vol charme

Anders zijn was de doctrine van de trendsetters uit de jaren zestig. Sixties Chronograph Het chronograafhorloge uit de jaren zestig gaat er stilletjes in op: het drukt zijn persoonlijkheid uit met een ingetogen en ingetogen houding. De ronde roestvrijstalen kast van 42 mm heeft een complexe en prachtige wijzerplaat. Vanaf het midden van de wijzerplaat tot aan de randen verandert helder grijs geleidelijk in donkerdere tinten, waardoor een prachtig verloopeffect ontstaat. Bovendien is het bas-reliëfpatroon van de wijzerplaat gemaakt met behulp van het vakmanschap van de jaren zestig. Elk wijzerplaatembryo moet met behulp van een pers van 60 ton op de bron worden voorzien van prachtige ontwerpen en een uniek reliëfpatroon vertonen.

De twee witte Arabische cijfers, het merklogo en Glashütte i/Sa zijn allemaal nauwkeurig met de hand gedrukt door de wijzerplaatingenieur met behulp van een rubberen kussentje. De diamantgeslepen uurmarkeringen met lichtgevende stippen en de roodgoudvergulde wijzers vullen elkaar aan. Dit horloge is gecombineerd met een blauwe nylon geweven band, die de schoonheid van de contrasterende kleuren volledig laat zien.

Het uiterlijk van het horloge neemt het iconische gebogen ontwerp van deze serie over. Alles weerspiegelt dit onderscheidende kenmerk, van de wijzerplaat en wijzers tot de dubbelzijdige antireflecterende spiegel van saffierglas. De horlogemakers van het merk gebruiken diamantpolijsttechnologie om het gehele saffierkristalglas concaaf en convex te polijsten om een gebogen effect te bereiken, waardoor een bredere en duidelijkere kijkhoek ontstaat om de wijzerplaat en het uurwerk te kunnen waarderen.

Buitengewoon hart: nauwkeurige beweging, op maat gemaakt

Dit horloge is voorzien van het 39-34 zelfopwindende uurwerk.

De prachtig gedecoreerde uurwerkonderdelen zijn het resultaat van de bekwame hand van de vakman, zoals de Glashütte-kolomvormige korrel, afgeschuinde randen, kleine gepolijste schroeven en het 21K holle gouden oscillerende gewicht met het klassieke dubbele G-logo. Alle voortreffelijke versieringen zijn te zien door de gebogen achterkant van de kast van saffierkristal, wat hun stijl laat zien.

De Sixties Chronograph Annual Edition is uitgerust met een sterrenhemelgrijze wijzerplaat en is een eerbetoon aan de levensstijl van de jaren zestig met een elegant contrastontwerp. Dit horloge wordt vanaf september 2023 verkocht in originele Glashütte-winkels en geautoriseerde dealerboetieks.

Technische informatie

 • Modelnaam: Sixties Chronograph Annual Edition
 • Jaareditie chronograaf uit de jaren zestig
 • Jaar van uitgave: 2023
 • Model: 1-39-34-06-22-04 (blauwe nylon geweven band met doorngesp)
 • Uurwerk: Prachtig versierd kaliber 39-34 zelfopwindend uurwerk
 • Functies: Uren, minuten (midden), kleine seconden (niet midden), stopseconden, chronograaf met stopseconden (midden) en 30-minutenteller
 • Trillingsfrequentie: 4 Hz, overeenkomend met 28.800 trillingen per uur
 • Looptijd: 40 uur (±5%)
 • Balanswiel: licht balanswiel
 • Haarveer: anachrone haarveer
 • Schokdemper: Incabloc
 • Kast: roestvrij staal
 • Afmetingen: diameter 42 mm
 • Afstand tussen de nokken: 48,5 mm
 • Waterbestendigheid: 3 bar
 • Wijzerplaat: grijs/zwart gelakte wijzerplaat met verloopeffect, reliëf, witte Arabische cijfers, uitgesneden uurmarkeringen en Super-LumiNova dots
 • Materiaal wijzerplaat: messing
 • Wijzers: 5N roodgouden kolomvormige wijzers met PVD-coating, uren-/minutenwijzers ingebed met Super-LumiNova lichtgevende coating
 • Spiegel: saffierglas, dubbelzijdig ontspiegeld
 • Achterkant kast: saffierglas
 • Band: Donkerblauwe nylon gevlochten band met roestvrijstalen doorngesp