Girard-Perregaux 1966 Château Latour Horloge In Beperkte Oplage, Replica Watches

Buitengewone kwaliteit en generatievererving zijn twee kenmerken die Château Latour en GP Girard-Perregaux gemeen hebben. De producten van beide merken onderscheiden zich door hun plaats van herkomst en het unieke terroir geeft de producten een onderscheidende charme. Nu hebben twee prestigieuze merken de handen ineengeslagen om een slank en elegant horloge te ontwerpen: het Château Latour Limited Edition-horloge uit 1966, met een wijzerplaat gemaakt van kasseien van Château Latour. Het combineert de stijlen van de twee merken en straalt tijdloze charme uit. Replica watches.

Een erfenis van elegantie en uitzonderlijke kwaliteit

Sinds de oprichting in 1791 heeft Girard-Perregaux de een na de ander uurwerken van hoog niveau gecreëerd, waarbij hij altijd met groot enthousiasme buitengewone kwaliteit nastreeft.

In 1966 won Girard-Perregaux de Centenary Award van het Neuchâtel Observatorium in Zwitserland voor zijn eerste hoogfrequente beweging, Gyromatic HF (36.000 trillingen/uur), waarmee een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van het merk werd gecreëerd. De 1966-serie valt op door zijn elegante, eenvoudige, slanke en tijdloze stijl.

Terroir – de unieke invloed van de plaats van herkomst

Chateau Latour kan worden omschreven als iemand met ‘buitengewone kwaliteit’ en ‘voorouderlijke expertise’. Dit buitengewone wijnhuis ligt vlakbij de monding van de Gironde. Chateau Latour werd opgericht in 1331 en staat sinds 1855 vermeld als een van de vijf beste “Premiers Crus Classés” van Frankrijk in de Médoc-regio. De mensen die in de wijngaarden en in de kelder werken, geven de buitengewone cultuur van de wijnmakerij van generatie op generatie door.

Sinds 1847 is Girard-Perregaux nauw verbonden met de stad La Chaux-de-Fonds. Tegenwoordig wordt La Chaux-de-Fonds erkend als UNESCO-werelderfgoed vanwege zijn rijke horloge-erfgoed. De architectonische stijl van de hele stad wordt sterk beïnvloed door de belangrijkste industrieën, waarbij de fabrieksbouw de neiging heeft om te profiteren van natuurlijk licht. Daarnaast heeft zich geleidelijk een netwerk van professionele leveranciers ontwikkeld dat de ontwikkeling van diverse merken in de regio krachtig ondersteunt. Het unieke terroir van La Chaux-de-Fonds injecteert een unieke charme in elk uurwerk van Girard-Perregaux.

Als wereldberoemde ‘creatieve broedplaats’ is La Chaux-de-Fonds de thuisbasis van een groot aantal grote namen en talenten, zoals de architect Le Corbusier, de dichter Blaise Cendrars, beroemde figuren zoals Louis Chevrolet, de oprichter van het merk Chevrolet, hebben hier allemaal uitstekende prestaties geleverd. Dit komt zeer overeen met de merkconnotatie van GP Girard-Perregaux. Al meer dan 200 jaar werkt het merk hard aan de professionele horlogemakerij en streeft het ernaar een pionier te worden in de high-end horloge-industrie. Girard-Perregaux is diep geworteld in zijn lange erfgoed en handhaaft altijd een vooruitziende visie, omarmt actief nieuwe technologieën, maakt gebruik van geavanceerde materialen en streeft ernaar creatieve manieren te vinden om een aangename esthetiek te creëren.

Het milde klimaat, de complexe geologische omstandigheden en de geografische ligging dicht bij de riviermonding hebben gezamenlijk het unieke terroir van Chateau Latour gecreëerd. De grond onder de wijnstokken van de wijnmakerij is bedekt met een laag kiezelstenen: lichtgekleurde kiezelstenen reflecteren licht en versnellen de fotosynthese. Donkergekleurde kiezelstenen daarentegen absorberen zonlicht en geven ’s nachts warmte af. Girard-Perregaux is zich diep bewust van de charme van kasseien en koos voor lichtgekleurde kiezelstenen uit de wijngaarden van Chateau Latour om de wijzerplaat te maken, waardoor een uniek horloge ontstond dat beperkt is tot 18 stuks ter wereld.

Patrick Pruniaux, CEO van Girard-Perregaux, zei: “Girard-Perregaux en Château Latour hebben veel gemeen. Beide merken hebben een rijke geschiedenis, expertise die door de eeuwen heen is opgebouwd en unieke vaardigheden die van generatie op generatie zijn doorgegeven. We begrijpen het belang van mensen en weerspiegelen hun passie en vaardigheden in de producten die we maken. Tegelijkertijd erkennen we ook dat terroir de sleutel is tot de buitengewone kwaliteit van onze producten. We zijn erg blij om hand in hand te kunnen werken met wereld- gerenommeerde wijnhuizen.”

Elke wijzerplaat is het resultaat van 30 uur nauwgezet werk.

Elke wijzerplaat is met de hand vervaardigd en belichaamt de nauwgezette inspanningen van de ambachtslieden. Elke kiezelsteen moet eerst fijn worden gesneden en gepolijst tot een kiezelschijf met een dikte van slechts 0,45 mm en vervolgens op een messing basis worden geïnstalleerd. De uiteindelijke wijzerplaat heeft een totale dikte van slechts 0,70 mm. Omdat er natuurlijke kiezelstenen worden gebruikt, is elk stuk verschillend qua uiterlijk en constructie. Deze verschillen maken de productie van elke wijzerplaat een uitdaging, waardoor sommige wijzerplaten niet aan de normen voldoen of zelfs barsten. De productie van elke wijzerplaat vergt 30 uur nauwgezet werk, en alleen de beste daarvan kunnen uiteindelijk op het horloge worden gebruikt. Bovendien moet rekening worden gehouden met de potentiële kwetsbaarheid van de steentjes om ervoor te zorgen dat de toepassing van de wijzerplaat de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van het uurwerk niet in gevaar brengt. Het resultaat is dat elke wijzerplaat een onderscheidend uiterlijk heeft en ongeëvenaard is in zijn exclusiviteit.

Frédéric Engerer, CEO van de Franse wijngroep Artémis Domaines en Château Latour, zei: “Mooie dingen zijn niet alleen functioneel, het zijn kunstwerken. De mensen die deze meesterwerken creëren ook. Mijn eigen schoonheid, geduld, professionaliteit en liefde zijn doordrenkt in de Door deze samenwerking worden onze verbazingwekkende kiezelstenen gecombineerd met de verfijnde en buitengewone Zwitserse kunst van het horlogemaken.”

Rijke elementen, harmonieuze integratie

De kast van het Chateau Latour limited edition-horloge uit 1966 vormt een aanvulling op de charmante tonen van de wijzerplaat. Het roségouden materiaal maakt de gele textuur op de kiezelstenen wijzerplaat levendiger en opvallender. De gouden wilgenbladvormige uren- en minutenwijzers zijn elegant en nauwkeurig en weerspiegelen de slanke uurmarkeringen. De centrale secondewijzer en datumvenster maken het horloge veelzijdiger. In de wijnindustrie is het belang van tijd vanzelfsprekend en een voorwaarde voor het maken van goede Bordeaux-wijnen.

De achterkant van de kast van saffierkristal is versierd met het Chateau Latour-logo, waardoor de stijl van het GP03300-uurwerk binnenin volledig zichtbaar wordt. Dit zelfopwindende uurwerk beschikt over rijke en verfijnde technieken voor oppervlakteafwerking, waaronder afschuinen, cirkelvormige nerven, cirkelvormige en lineaire Côtes de Genève, graveren, spiegelpolijsten, borstelen, slakken en een zonnestraalpatroon. Het uurwerk is volledig door het merk gebouwd en de meeste onderdelen van het horloge worden lokaal gekocht, waarbij 90% van de onderdelen binnen een straal van 100 kilometer rond La Chaux-de-Fonds wordt gekocht.

Het Château Latour limited edition-horloge uit 1966 combineert op harmonieuze wijze het terroir van de wijnmakerij met de voortreffelijke uurwerkvaardigheden van het beroemde lokale merk GP Girard-Perregaux in La Chaux-de-Fonds. Dit horloge is gelimiteerd tot 18 stuks wereldwijd en is alleen beschikbaar voor particuliere klanten bij Chateau Latour en het GP Girard-Perregaux Huis in La Chaux-de-Fonds.