ZENITH En TIME+TIDE Presenteren De Tweede Samenwerkingsreeks, Replica Horloges

ZENITH slaat de handen ineen met TIME+TIDE om de tweede samenwerkingsreeks te presenteren, DEFY SKYLINE Skeleton Night Surfer El Primero Skeleton Sky Watch Limited Edition Dubai, 15 november 2023: vlak voordat de tweejaarlijkse Dubai Watch Week op het punt staat van start te gaan. Julien Tornare, wereldwijde CEO van ZENITH, en Andrew McCutchen, oprichter van Time+Tide, onthulden gezamenlijk het tweede meesterwerk van de zeer gewilde collaboratieve horlogeserie. Zijn voorganger, het Classic Night Surfer skeletonhorloge uit de DEFY-serie, werd gelanceerd in 2021 en is gelimiteerd tot 100 stuks. Dit horloge heeft een micro-gezandstraalde titanium kast met een vloeistofblauwe gradiënt wijzerplaat, die op slimme wijze het charmante landschap van de zee en de lucht bij zonsondergang vastlegt. Na de release van dit ingenieuze meesterwerk hebben Zenith en het Australische horlogewaarderingsplatform Time+Tide opnieuw de handen ineengeslagen om een gelimiteerde editie van het DEFY SKYLINE Skeleton Night Surfer El Primero skeleton sky-horloge te lanceren, gelimiteerd op 200 stuks.

Als vervolg op het ZENITH DEFY-serie Classic Night Surfer skelethorloge, tilt de gelimiteerde editie van het DEFY SKYLINE Skeleton Night Surfer El Primero skelethorloge design en prestaties naar een nieuw niveau. De vorm van dit horloge is gedurfder en opvallender, met een rijker nachtelijk hemelsblauw als kleur, en de lijnen en contouren zijn ook geometrisch mooier. Het horloge is uitgerust met een nieuwe generatie El Primero hoogfrequente automatische opwindbeweging, die de kenmerken van het vorige horloge heeft overgenomen. Terwijl het vorige horloge een uitzonderlijke charme had, is het ook verder verfijnd en ontwikkeld. Bovendien streeft Time+Tide ernaar de uitzonderlijke ontwerpelementen van het laatste Night Surfer-horloge te behouden en tegelijkertijd alle technische upgrades van het DEFY SKYLINE Skeleton-horloge te integreren.

ZENITH DEFY SKYLINE Skeleton Night Surfer El Primero limited edition is het eerste DEFY SKYLINE skelethorloge gemaakt van volledig gezandstraald titanium. Inclusief de hoekige kast met een diameter van 41 mm, de twaalfhoekige lunette en de geïntegreerde band, minimaliseert dit materiaal de lichtreflectie, waardoor het hele horloge een uniforme en zachte grijze tint krijgt. De nieuw toegevoegde schroefkroon zorgt ervoor dat het uurwerk waterdicht is tot 10 ATM (100 meter), waardoor dit horloge beter geschikt is om te dragen tijdens het beoefenen van watersport. Het nieuwe snelspansysteem voor de riem is ook ideaal voor sportscènes. Het wordt ook geleverd met een nachtelijke hemelsblauwe rubberen band met textuur die gemakkelijk zonder gereedschap kan worden vervangen. Replica horloges.

“Dankzij de hierboven genoemde belangrijke upgrades is de ZENITH DEFY SKYLINE Skeleton Night Surfer El Primero Limited Edition compleet anders dan het eerste horloge van de vorige generatie en alle andere modellen zoals de DEFY SKYLINE Skeleton Night Surfer El Primero.”, aldus Time +Tide-oprichter Andrew McUtchen: “Het meest opwindende nieuwe kenmerk van dit horloge is ongetwijfeld het El Primero-uurwerk dat het aandrijft. De 1/10-secondenteller op de wijzerplaat van dit horloge houdt de tijd bij. Zijdeachtig en soepel, het bewijst dat het een mechanisch precisieapparaat met uitstekende prestaties dat om de pols van de drager kan worden gedragen en hem kan vergezellen in verschillende scènes, zoals uitgaan naar een feestje of spelen in de zee.”

De gradiënt nachtelijke hemelsblauwe wijzerplaat keert terug met een nieuw ontwerpconcept en meer opvallende productietechnologie, gepresenteerd op dit limited edition ZENITH DEFY SKYLINE Skeleton Night Surfer El Primero skeleton sky-horloge. Het midden van de holle wijzerplaat is versierd met een groot vierpuntig sterelement, geïntegreerd met de open blauwe brug en hoofdplaat van het El Primero 3620 SK zelfopwindende uurwerk. De metaalblauwe kleur van de wijzerplaat verandert van onder naar boven van licht naar donker, wat mensen doet denken aan de schemering die na zonsondergang vaag zichtbaar is aan de horizon. Het iconische vierpuntige sterelement van het merk Zenith is gecoat met lichtgevend SuperLumiNova-materiaal om de gloeiende lijnen te omlijnen en in het donker te schijnen, waardoor de vierpuntige ster nog helderder en oogverblindender wordt. Het is gewijd aan het Night Surfer-prototypehorloge met het Applied lichtgevende Zenith-sterlogo. Op de wijzerplaat van dit horloge bevindt zich een continu roterende 1/10-seconde-indicator op 6 uur. Dit ontwerp is uniek onder de geskeletteerde uurwerken.

De 1/10 seconde wijzerplaat van het limited edition ZENITH DEFY SKYLINE Skeleton Night Surfer El Primero horloge draait voortdurend. Deze dynamische functie wordt mogelijk gemaakt door de in de fabriek gemaakte El Primero 3620 SK high-end. Dit uurwerk heeft een blauwe stervormige rotor, een automatisch tweewegsopwindmechanisme met uitstekende prestaties en een gangreserve van ongeveer 60 uur.

De ZENITH DEFY SKYLINE Skeleton Night Surfer El Primero limited edition is beperkt tot 200 stuks en alleen verkrijgbaar in de wereldwijde online boetieks van Time+Tide en Zenith.