Briljant En Wendbaar, Elegantie Beschrijft De Tijd, Imitatie Horloges

De Ludo-serie combineert elegantie, tijdloosheid en verfijning en herinterpreteert de klassieker van Van Cleef & Arpels uit 1934. De Ludo-armband is vernoemd naar de heer Louis Arpels, het eerste generatielid van het Maison. Het heeft sinds de introductie ervan een grote voorkeur gekregen. De vorm weerspiegelt het populaire modeaccessoire van die tijd: de riem en zijn natuurlijke meshwerk en inlegsels. De edelsteensluiting is uniek en maakt het horloge nog opvallender. Geïnspireerd door de Ludo-armband creëerde het Huis in 1935 het eerste geheime Ludo-horloge.

Dit jaar gebruikt Van Cleef & Arpels het voortreffelijke ontwerp van geguillocheerd geelgoud om het nieuwe horloge te interpreteren, waardoor het een nieuwe esthetische stijl krijgt. Het ambacht van guilloché is geërfd van goudsmeden en zilversmeden en kan worden gebruikt om fijne parallelle lijnen te snijden op het oppervlak van edele metalen, edelstenen of parelmoer. Sinds de jaren 1910 gebruikt het Huis guillochégravure op accessoires, kostbare voorwerpen, sieraden en imitatie horloges, en vandaag de dag inspireert dit traditionele ambacht ook tot nieuwe patronen. Het Huis gebruikt dit proces om dit horloge te versieren met een radiaal zonnepatroon, waardoor subtiele veranderingen in licht en schaduw ontstaan en de steeds veranderende en dynamische schoonheid van elk gebaar wordt getoond.

De twee hoogwaardige sieradenhorloges uit de Ludo Secret-serie zijn gemaakt van roségoud, met roze saffieren of diamanten, zorgvuldig in een radiale staat gezet, en geleidelijk bloeiend met oogverblindende schittering vanuit het midden naar buiten. Om zulke prachtige visuele effecten te creëren, hebben de edelstenenexperts van Maison hun vakmanschap gewijd aan het verzamelen van edelstenen met harmonieus op elkaar afgestemde helderheid en kleur. Het netwerk is als bakstenen samengevoegd tot een structuur zo delicaat als een slang, die de vorm van de riem van het originele werk weerspiegelt. Elk scharnier wordt met bekwame handen in elkaar gezet, waardoor een zacht en wendbaar ontwerp ontstaat, als zorgvuldig geweven gaas. Van Cleef & Arpels volgt de traditie van verborgen horloges en verbergt zorgvuldig de geguillocheerde wijzerplaat van wit parelmoer. Pas na het gelijktijdig indrukken van twee pavé-set knoppen kan het geheim van de tijd langzaam worden onthuld.