Nieuw Gelanceerd Model Uit De Omega Speedmaster-serie Met Maanwijzerplaat, Imitatie Horloges

De Speedmaster Moonwatch is niet alleen het iconische horloge van het beroemde Zwitserse professionele horlogemerk OMEGA, maar staat ook bekend als model van chronograafhorloges. In 2024 lanceerde Omega een nieuw maanhorloge uit de Speedmaster-serie met een witgelakte wijzerplaat, geïnspireerd op de legende van de menselijke ruimteverkenning en het glorieuze historische erfgoed van de Speedmaster-serie.

In november 2023 droeg Omega-beroemdheidsambassadeur Daniel Craig dit horloge voor het eerst tijdens de “Omega Planet Show” in New York. In die tijd waren veel Speedmaster Moonwatch-enthousiastelingen er door gefascineerd en keken reikhalzend uit naar de release ervan. Vandaag is dit nieuwe maanhorloge uit de Speedmaster-serie officieel uitgebracht en beschikbaar voor het publiek. Imitatie horloges.

Het meest unieke designhoogtepunt van de nieuwe Speedmaster Moonwatch is de zeldzame witte wijzerplaat. De Speedmaster werd voor het eerst gelanceerd in 1957. Het primaire doel van het innovatieve ontwerp was het creëren van een gemakkelijk leesbaar horloge om ervoor te zorgen dat de tijdweergave duidelijk en leesbaar was. Daarom had het Speedmaster-horloge van de eerste generatie een zwarte wijzerplaat met witte wijzers en uurmarkeringen. Het tegenovergestelde kleurontwerp van het nieuwe horloge vertoont hetzelfde geweldige visuele effect. De witte wijzerplaat is gecombineerd met zwarte wijzers en uurmarkeringen, en het woord “Speedmaster” op de wijzerplaat is felrood. De gehele wijzerplaat heeft een glanzend lakeffect. Dit proces is ook de eerste keer dat Omega het toepast op de “getrapte” wijzerplaat van een maanhorloge. Boven.

Waarom heeft de nieuwe Speedmaster Moonwatch een witte wijzerplaat? De primaire inspiratie komt van het witte en zwarte kleurenschema van de ruimtepakken van astronauten, vooral die gedragen tijdens extravehiculaire activiteiten (EVA), zoals ruimtewandelingen. Omega heeft altijd een daadwerkelijke historische oorsprong gehad in de menselijke ruimteverkenning en blijft tot op de dag van vandaag bestaan. Sinds 1965 is de Speedmaster Moonwatch door NASA goedgekeurd als de aangewezen uitrusting voor alle bemande ruimtemissies en werd hij het eerste horloge dat op de maan landde.

Er is nog een unieke reden waarom de nieuwe Speedmaster Moonwatch een witte wijzerplaat gebruikt. Omega heeft met NASA samengewerkt om het uiterst geheime Alaska Project-project te voltooien om een ideaal horloge te creëren dat geschikt is voor ruimtemissies. In 1969 werd het Speedmaster Alaska Project I Watch gelanceerd. Na maanden van experimenteren gebruikte Omega een witte wijzerplaat vanwege de zeer effectieve warmtereflecterende eigenschappen.

Bovendien is het rode element van het nieuwe horloge ook afgeleid van het ontwerp van het ruimtepak van NASA. Sinds de Apollo 13-missie in 1970 is het ruimtepak versierd met rode lijnen om de titel van de commandant weer te geven. Het rode ‘Speedmaster’-opschrift op de wijzerplaat is ook een eerbetoon aan het prototype van het Alaska Project I-horloge en weerspiegelt de rode, warmte-isolerende cover.

Meer ontwerpdetails van de nieuwe Speedmaster Moonwatch tonen Omega’s voortreffelijke uurwerkvakmanschap. De horlogekast is 42 mm en is gemaakt van roestvrij staal. Het wordt gecombineerd met een comfortabele roestvrijstalen armband in retrostijl met vijf gebogen schakels naast elkaar. Het nieuwe horloge neemt het klassieke ontwerp over en maakt gebruik van een samengesteld polijst- en borstelproces om het horloge verfijnder te maken. Het nieuwe horloge heeft ook nog twee andere modellen: een zwarte micro-geperforeerde leren band versierd met rode en witte stiksels en een antibacteriële rubberen band met een driedimensionale maan erin. Het oppervlaktepatroon combineert comfort en schoonheid.

Het nieuwe horloge heeft een zwart geanodiseerde aluminium ring en de iconische “Dot over 90” op de tachymeterschaal (de stip van 90 bevindt zich boven het cijfer). Het is speciaal ontworpen voor liefhebbers van Speedmaster-maanhorloges. Het horloge is uitgerust met Omega’s 3861 Master Chronometer-uurwerk, een verbeterde versie van het legendarische 321-uurwerk waarop astronauten die op de maan landden, vertrouwden. Het heeft nauwkeurige reistijd en betrouwbare prestaties.