Patek Philippe’s Serietentoonstelling “Zeldzame Vakmanschapsuurwerken 2024”, Imitatie Horloges

In april van dit jaar zal Patek Philippe de grootste serie “Rare Crafts Timepieces” ooit tentoonstellen op de Salon van Genève.

Van 13 tot 27 april 2024 krijgt het publiek in het beroemde historische gebouw aan de rue du Rhône de kans om de nieuwe serie “Rare Crafts Timepieces 2024” van Patek Philippe te ontdekken en 82 stuks van dichtbij te waarderen. Een prachtig uurwerk dat uitmuntend vakmanschap en onbeperkte creativiteit combineert. Meester-beeldhouwers en emaille-ambachtslieden zullen ook aanwezig zijn om dit zeldzame vakmanschap uit te voeren, wat vitaliteit aan het evenement toevoegt.

Om alle fijne kunsten en ambachten die verband houden met het decoreren van uurwerken te bestendigen, presenteert Patek Philippe elk jaar een reeks unieke stukken in beperkte oplage die deze kostbare vaardigheden benadrukken. Vasthoudend aan de “innovatieve traditie” van de horlogemakerij, zet Patek Philippe zich ook in voor het bevorderen van de voortdurende vooruitgang van deze uitmuntende vaardigheden, waarbij hij voortdurend de grenzen verlegt om nieuwe mogelijkheden te creëren, terwijl hij put uit een steeds bredere bron van inspiratie – die wordt gepresenteerd in de decoratief thema van het uurwerk De overvloedige creativiteit is duidelijk zichtbaar.

De serie “Rare Craft Timepieces 2024” van dit jaar (in totaal 82 stuks, waaronder 27 koepelklokken en kleine koepelklokken, 3 tafelklokken, 9 zakhorloges en 43 polshorloges) trekt opnieuw de aandacht van horlogeliefhebbers wereldwijd. De nadruk ligt op het enorme decoratieve vakmanschapsysteem van Patek Philippe, dat veel oude technieken omvat (grand feu filigraan email, microgeverfd email, grijstinten email, flinqué transparant email, bladgoud email, gevuld email, met de hand gesneden, met de hand gesneden patronen , inlegwerk van edelstenen) en relatief nieuwe uurwerktechnieken zoals inlegwerk en Longuevi-email. Deze werken worden tentoongesteld in drie elegante ruimtes om hun steeds unieker en verbluffender decoratief vakmanschap te demonstreren. Imitatie horloges.

Bezoekers zullen een uitzonderlijke collectie van twaalf Calatrava-horloges zien met wijzerplaten in witgrijs geëmailleerd Limoges, cloisonné-email en bladgoud-email, met de tekens die verband houden met de dierenriem. Dierenriem thema.

De salon met uitzicht op het Meer van Genève toont uurwerken die de schoonheid van de natuur benadrukken – planten, dieren, tuinen van de wereld en kuuroorden – allemaal versierd met prachtige details, zoals de Ref .995/143G-001 zak “Portret van een zilverreiger” kijk, de inlegwerkdetails tonen de zilverreiger.

De salon tegenover de rue du Rhône heeft tot doel hulde te brengen aan de legendes uit de menselijke geschiedenis (kunst, traditie en sport), in het bijzonder een reeks werken die verband houden met de surfsport, waaronder Ref. 5089G-129 “Morning Beach” Calatrava Een horloge waarvan de wijzerplaat is voorzien van fijn houten inlegwerk met de afbeelding van een dappere surfer.

De tentoonstelling “Rare Craftsmanship Timepieces 2024” wordt gehouden van 13 tot 27 april 2024 in de Patek Philippe Salon in Genève, 41 rue Rhône, elke dag geopend (behalve zondag), van 11.00 tot 18.00 uur (laatste toegang is om 17.00 uur 17.00 uur). Bezoekers kunnen zich vanaf 28 maart 2024 vooraf online registreren via de website patek.com.

Van 7 tot 16 juni 2024 verhuist de tentoonstelling “Rare Craft Timepieces 2024” naar de onlangs gerenoveerde Patek Philippe Salon in Bond Street in Londen.

5089G-129 “Morning on the Beach”/Calatrava horloge met fijne houten ingelegde wijzerplaat

Wachten op de golven

Dit horloge, gelimiteerd tot 10 stuks, maakt gebruik van fijne houtinlegtechnologie en toont in het midden van de wijzerplaat een surfer die wacht op de golven op een strand in Californië.

Om dit miniatuurschilderij uit te drukken met delicate penseelstreken, van het spel van licht en schaduw op de jongeman tot de contouren van de rimpelingen aan de kustlijn, moest de meubelmaker 100 microfineercomponenten en 75 micro-inlays uitsnijden en monteren, goed voor 23 onderdelen. houtsoorten met verschillende kleuren, texturen en nerven.

De wijzerplaat is versierd met witgouden zwaardvormige wijzers en heeft een holle middenbies.

De witgouden kast maakt gebruik van een schouderscharnierende stofkap om de transparante saffierkristallen kap te beschermen, waardoor je de ritmische schoonheid van het 240 ultradunne, zelfopwindende uurwerk kunt waarderen.

Deze sportieve stijl wordt voortgezet op de kalfsleren band, met een blauw Cordura-reliëfpatroon gecombineerd met contrasterende crèmekleurige handstiksels en een witgouden gesp.

995/143G-001 “Portret van een zilverreiger”/zakhorloge met fijn houten inlegwerk

Dit unieke uurwerk, met een voorbeeldige met hout ingelegde achterkant van de kast, toont een zilverreiger en zijn delicate veren in het midden van de wijzerplaat, waardoor elk detail zichtbaar wordt.

De meubelmakers moesten 53 microfineercomponenten en 400 inlegstukken snijden en monteren, waarbij ze gebruik maakten van 18 houtsoorten met verschillende kleuren, texturen en nerven.

De gouden wijzerplaat is met de hand gegraveerd met een zonnestraalpatroon en bedekt met blauw email volgens het traditionele flinqué-transparante emailleproces. Witgouden driedimensionale Breguet-cijfers en bladvormige wijzers geven de tijd aan. De kroon is bezet met een oranje opaal cabochon (0,29 ct) die de gouden details van de snavel van de vogel complementeert.

Dit zakhorloge heeft een handgemaakt witgouden frame versierd met een rietpatroon en een ovale basis van zilverobsidiaan.

Dit horloge heeft een 17-ligne LEP PS handopwinduurwerk met een kleine secondewijzer.