Bell & Ross Lanceert Het Nieuwe Br 05 Artline Steel&gold Horloge, Replica Horloges

Stroomlijn het ontwerp

In 2022 wordt de BR 05 Artline serie gelanceerd. Het ontwerp heeft een sterke persoonlijkheid en is geïnspireerd op de Art Deco trend die populair was in de jaren dertig. Bruno Belamich, oprichter en creatief directeur van Bell & Ross, legde uit: “De naam Artline bevat twee niveaus van kunstenaarschap (kunst) en designlijnen (lijn). Als je naar het uiterlijk kijkt, denk je meteen aan de schaduw van het Amerikaanse gestroomlijnde moderne stijl.” Streamline ‘Streamline’ is een industriële designtrend die in de jaren dertig in de Verenigde Staten opkwam. Het bepleit de harmonieuze combinatie van vorm, materialen en technologie, combineert industrieel design met aerodynamica en verhoogt de status van functionele esthetiek. In die tijd ontstond ook een nieuwe generatie professionele ontwerpers. Ze vervulden niet alleen de rol van ingenieurs of tekenaars, maar moesten ook bedenken hoe ze lijnen en kleuren konden combineren om industriële producten een originele charme en esthetische kenmerken te geven. Pioniers als Raymond Loewy verwerkten de avant-gardistische lijnen van moderne treinen, vliegtuigen en auto’s in het ontwerp van dagelijkse benodigdheden, wat een trend werd. Bell&Ross injecteert Streamline-ontwerpkenmerken in de Artline-serie om hulde te brengen aan de baanbrekende ontwerpers van die tijd.

Sterke esthetiek

Terugkijkend op de jaren zeventig en tachtig waren gouden en stalen horloges zowel voortreffelijk als individueel, straalden ze luxe en elegante temperamenten uit, en waren ze erg populair in de Verenigde Staten. De afgelopen jaren heeft een nieuwe generatie horlogefans kennis gemaakt met het avant-garde design en de creatieve vrijheid van die tijd, waardoor de terugkeer van gouden en stalen horlogeontwerpen werd gepromoot. Bell&Ross volgt de trend op de voet en lanceert het nieuwe BR 05 Artline Steel&Gold horloge. Het ontwerp is niet nostalgisch en retro, maar een combinatie van solide temperament en prachtige stijl, met een unieke hedendaagse stedelijke modestijl. Bruno Belamich voegde toe: “We willen een decoratief en elegant horloge ontwerpen.

Luxe stijl, vlieginspiratie

De roségouden details van de BR 05 Artline Steel&Gold zijn een van de opvallende elementen: de gegroefde details van de lunette en de centrale schakel van de geïntegreerde armband zijn een symbool van hoogwaardige uurwerken en goudsmeden en herinneren mensen ook aan moderne architectonische ontwerp. De gegroefde decoratie komt minder vaak voor bij het ontwerp van technische replica horloges, maar maakt de BR 05 Artline show wel een uniek karakter. Artline en andere BR 05-modellen zijn op hun eigen manier interessant, en de onderscheidende persoonlijkheid is aanwezig in de unieke kenmerken van de BR 05. De gegroefde decoratie wordt vermoedelijk herkend door luchtvaartfans. Uiteraard is het merk altijd geïnspireerd geweest door het luchtvaartland. Het uiterlijk van de BR 05 Artline doet denken aan het solide aluminium rompontwerp van vliegtuigen uit de jaren veertig. Bruno Belamich vertelt: “Toen ik dit horloge ontwierp, dacht ik aan verschillende thema’s. Het eerste thema was luchtvaartreizen.” Door dit nieuwe element te injecteren in de BR 05-serie, die volledig het stedelijke mode-temperament heeft, voegt het prachtige en voortreffelijke een beetje kracht toe.

Prachtige wijzerplaat, nauwkeurig uurwerk

De staafvormige uurmarkeringen op de wijzerplaat vervangen de cijfers, en de uurmarkeringen, uren- en minutenwijzers zijn behandeld met luminescerend licht. Het tweedehands goud komt overeen met het heldere bruin van de wijzerplaat, het straalpatroon is gemaakt door unieke technologie en de metalen plaat van de wijzerplaat is bedekt met bruine verf om het ideale licht- en schaduweffect te bereiken. De kastdiameter is 40 mm en de waterbestendigheidsdiepte is ongeveer 100 meter. Het horloge heeft een krachtig automatisch uurwerk BR-CAL.321-1 met een gangreserve van 54 uur. De achterkant van saffierglas toont het uurwerk en de opwindrotor. Gelimiteerd tot 99 stuks. De nieuwe BR 05 Artline Steel&Gold brengt veel symbolische details, architecturale lijnen, stedelijke mode en esthetische luchtvaartelementen samen die elkaar aanvullen, en er ontstaat een eigentijds, elegant temperament.