H.MOSER&CIE. Henry Moser: De Symfonie Van De Tijd Spelen, Imitatie Horloges

H.Moser&Cie. Henry Moser lanceert de nieuwe Streamliner Concept Minute Repeater Tourbillon Blue Enamel, die de minutenrepeaterfunctie perfect combineert met een waterdichtheid van 50 meter (5 ATM), wat zeldzaam is! Het horloge richt zich op de minutenrepeater en legt de essentie van deze functie – het uur-, kwartier- en minutenmechanisme – op de wijzerplaat. De harmonieuze werking van hamers en gongs en de één minuut vliegende tourbillon die om 6 uur continu ronddraait, zorgen samen voor een prachtig ballet. De aquablauwe wijzerplaat is gemaakt van ‘grand feu’-email met een gehamerde textuur, waarbij het merklogo en de tijdsmarkering achterwege zijn gelaten, waardoor een charmante achtergrond ontstaat voor prachtige ritmes. Het nieuwe horloge brengt niet alleen een zintuiglijke ervaring met zich mee, maar prijst ook het esthetisch ontwerp, interpreteert het verstrijken van de tijd met prachtige tonen en elke seconde lijkt kostbaar. Imitatie horloges.

Met het Speedster Minute Repeater Tourbillon Blue Enamel Concept presenteert H. Moser & Cie. een traditionele en romantische complicatie, aangevuld met een prachtige vliegende tourbillon en een sierlijke wals. Het merk heeft een nieuw ontwerp aangenomen om het minutenrepetitiemechanisme te benadrukken, waarbij de uniek gevormde gongs en hamers naar de voorkant van de wijzerplaat zijn verplaatst. Voor dit ontwerp moesten veel technische uitdagingen worden overwonnen: om een ​​ergonomisch ontwerp te garanderen, moesten de gongs in hetzelfde vlak worden gebogen om te voorkomen dat ze de vliegende tourbillon zouden hinderen. Terwijl ze het minimalistische ontwerp volgen, toont H. Moser & Cie. de unieke, uitgebalanceerde proporties en het voortreffelijke hoogwaardige uurwerkvakmanschap van de Speedster-serie. Het gladde kastcurve-ontwerp strekt zich uit tot de geïntegreerde roestvrijstalen armband, die aansluit op de polslijn en elegante rondingen vertoont.

Om een ​​aangenamere tijdstoon en een perfecte balans tussen volume, resonantie en harmonie te bereiken, heeft H. Moser & Cie. veel ontwerpverbeteringen aangebracht aan de kussenvormige roestvrijstalen kast van de Speedster-serie: de middenkast werd vergroot tot zorg voor voldoende ruimte voor de beweging en de resonantieholte. Wanneer de twee hamers op de gongs slaan volgens de verschillende identificatietandwielen (uren, kwartieren, minuten), kan de klankkast het tijdwaarnemingsgeluid versterken, waardoor een harmonieuzer resonantie-effect ontstaat. Tegelijkertijd is de behuizing ook waterbestendig tot 50 meter (5 ATM).

Door de holle bewegingsbrug is de vliegende tourbillon van één minuut op de zes-uurpositie op de wijzerplaat zichtbaar, alsof hij boven de geëmailleerde ‘Grand Feu’-wijzerplaat hangt, wat een avant-gardistisch en modern designgevoel weerspiegelt. Vier pigmenten op de massief gouden basis met een gehamerde textuur worden fijngemalen, verdund en vervolgens gekleurd om een ​​verloopeffect te creëren. Dit vereist dat de meester-glazuurkunstenaar zich concentreert en zorgvuldig omgaat met de verschillende kleuren pigmenten, die stap voor stap worden gekleurd, zodat ze volledig kunnen worden geoxideerd en perfect kunnen worden gemengd wanneer ze bij hoge temperaturen in de oven worden gebakken, zonder deeltjes. De doorschijnende geëmailleerde wijzerplaat “Grand Feu” moet tot twaalf keer worden afgevuurd om het iconische rokerige gradiënteffect van H. Moser & Cie te bereiken. Door het complexe productieproces is elke wijzerplaat uniek. De geëmailleerde AquaBlue “Grand Feu” wijzerplaat heeft een prachtige afwerking, opvallende texturen en rijke tinten en heeft geen merklogo’s en uurmarkeringen nodig; alles spreekt voor zich. De driedimensionale 3D-wijzers geven uren en minuten aan en bestaan ​​uit twee delen, terwijl de minutenwijzer in een boog is ontworpen. Beide handen zijn ingebed met Globolight, een innovatief keramisch basismateriaal dat Super-LumiNova lichtgevend materiaal bevat.

Het Speedster Series Minute Repeater Tourbillon Blue Enamel Concept Watch heeft een nieuw handopgewonden HMC 905 zelfgeproduceerd uurwerk met een gangreserve van 90 uur. Het uurwerk heeft een moderne carbongrijze oppervlakteafwerking en presenteert traditionele esthetiek in een ingetogen minimalistische stijl, waardoor dit provocerende en complexe uurwerk een elegante sfeer krijgt. Het uurwerk is gedeeltelijk uitgehold om de complexe en precieze mechanische structuur en de schoonheid van de details te laten zien.

H. Moser & Cie. toont zijn unieke inzichten in geavanceerd uurwerkvakmanschap.