De Bethune Lanceert Db Kind Of Grande Complication-horloge, Imitatie Horloges

Het onafhankelijke horlogemerk De Bethune lanceert in 2024 zijn oogverblindende werk: het omkeerbare dubbelzijdige grote complexe DB Kind of Grande Complication-horloge. Als de essentie van De Bethune’s stijl van high-end horlogemaken, is het DB Kind of Grande Complication-horloge het hoogtepunt van de kerntechnologie en esthetische kenmerken die De Bethune heeft verzameld in 22 jaar innovatie, onderzoek en creatie. Het geheugen en de cultuur van De Bethune zijn gecondenseerd in dit uitzonderlijke uurwerk, dat de technische en artistieke vaardigheden laat zien die zijn ontwikkeld in de werkplaatsen in L’Auberson, die Denis Flageollet en zijn zeer bekwame team door de jaren heen hebben omarmd. Uitdaging.

Het DB Kind of Grande Complication-horloge was ooit het hoogtepunt van de droom van een jonge horlogemaker. Toen hij zich verwonderde over het dubbelzijdige grote complexe horloge, had hij de productie van zo’n uurwerk al voorzien. Na jarenlang ontwerp- en ontwikkelingswerk bij De Bethune gebruikte Denis Flageolet eindelijk de middelen en concepten die het merk in de loop der jaren had verzameld om het te realiseren, waarmee de innovatieve geest van de grote klassieke uurwerken uit het tijdperk van de Verlichting werd voortgezet. Imitatie horloges.

DBKind van Grande Complication is de meester van technologie en innovatie.

De omkeerbare dubbelzijdige behuizing is een logische keuze omdat deze veel complexe functies integreert en ruimte biedt voor ongeremde esthetische expressie door aan beide zijden verschillende taken weer te geven. Een ander opwindend aspect van deze koffer is dat hij een draaibaar systeem gebruikt dat in 2021 debuteerde en op de nokken is gemonteerd. Door een ingenieus micromechanisch apparaat kan de horlogekast soepel en nauwkeurig rond zijn centrale as draaien. Meer dan 60 componenten bevestigen de twee wijzerplaten, waarvan 50 waterdicht en dus perfect roestvrij. Een nokkenaangedreven systeem zorgt voor een perfecte uitlijning van de kast met zwevende nokken, die zorgen voor een uitstekende pasvorm om de pols.

De klassieke ronde kast wordt gecombineerd met een moderne middagkroon en verbergt de technische uitdaging van een dubbelzijdige kast. De meerdere weergaven van meerdere functies en de combinatie van 8 verschillende horlogecomplicaties in één uurwerk verhogen de moeilijkheidsgraad van de productie aanzienlijk. De acht functies omvatten:
Een eeuwigdurende kalender.
Bolvormige maanfase-indicator.
Retrograde maanleeftijd en schrikkeljaarindicatoren.
Ultralichte tourbillon van blauw titanium.
Seconden springen.
Dynamische reserve.
Een dubbele aanduiding van uren en minuten.

Het exterieur en de beweging maken gebruik van in totaal 751 componenten, en de integratie ervan vergt meer denkwerk dan het afzonderlijk samenstellen van verschillende complexe functies. Opmerkelijk is dat de beweging als één geheel functioneert en dat elke functie in perfecte harmonie met elkaar samenwerkt. Dit zou ondenkbaar zijn zonder een ideaal inzicht in de technologische innovaties en patenten van de afgelopen 32 bewegingen.

DBKind of Grande Complication zorgt voor een robuuste moderne esthetiek.

Een moderne wijzerplaat toont de voortreffelijke structuur van het Calibre DB2529-uurwerk, inclusief een gangreserve-indicator en een maanleeftijdsindicator, die de update van de maand en de dag laat zien via een retrograde zilverwitte indicator. Het benadrukt de drukke 36.000 trillingen per uur van de De Bethune 30 Seconds Tourbillon – een van de snelste en lichtste tourbillons op de markt – met de langzame, gestage beweging van de slanke, spiegelgepolijste secondewijzer. Contrast tussen beats. Deze vergelijking wordt bereikt door de tourbillon op 6 uur, gemaakt uit 63 componenten – voornamelijk samengesteld uit titanium en met een totaalgewicht van ongeveer 0,18 gram (waarvan de lichtste minder dan 0,0001 gram is en de zwaarste slechts 0,0276 gram ) – Het is gecoördineerd met een springend secondenapparaat dat bestaat uit twee puur gouden tandwielen in het midden. Het springende secondenmechanisme wordt aangedreven door een dubbele palhendel, met vier pallen plus twee massief gouden tandwielen, die een nobel ritme instellen voor het verstrijken van de tijd.

Spiegelgepolijste driehoekige bruggen ondersteunen de asymmetrie van de transmissietrein als esthetisch symbool van het merk. De tandwielen zijn subtiel versierd, waarbij gepolijste decoratie tot het uiterste wordt doorgevoerd, zelfs op de kleinste onderdelen. Elk element draagt door zijn functie en afwerking bij aan de ingetogen esthetische en technische stilte van het uurwerk.

Het DBKind Grande Complication-horloge vertoont buitengewone bewegingsesthetiek en uurwerkvaardigheden.

De andere kant is een wijzerplaat in klassieke stijl, gezegend met een eeuwigdurende kalender, een driedimensionale maanfase-indicator en de iconische sterrenhemelschijf van het merk. Licht heeft altijd centraal gestaan in het creatieve proces van de fabrikant, wat weerspiegeld wordt in de spiegelgepolijste blauwe titanium wijzerplaat. De verschillende glinsterende effecten onthullen de tinten die De Bethune blauw zijn unieke karakter geven. De met de hand versierde sterrenhemel bestaat uit kleine witgouden naalden die met de hand zijn geïnstalleerd en een sterrenstelselpatroon gemaakt door een laser-microfreesmachine. De kleine witte naalden en de vergulde 24K-goudfolie beelden een ongelooflijke sterrenhemel af.

Net zoals we naar de sterren kijken, kunnen de maanfasen worden afgelezen via de bol op 3 uur. De bol draait om zijn centrale as en bestaat uit twee perfect uitgebalanceerde halve bollen van geblauwd staal en spiegelgepolijst palladium. Om de verschillende bewegingen van dit hemellichaam te reproduceren, moet een mechanisme met hoge precisie worden ondersteund, en dit mechanisme heeft maar liefst 122 jaar nodig om een afwijking van één dag te accumuleren.

Geconfronteerd met de beperkte ruimte en het beperkte volume, was de in 2004 geïntroduceerde oplossing om de handen iets naar beneden te buigen om ervoor te zorgen dat de handen soepel over de maanfase konden gaan. Deze neerwaartse buiging is door de jaren heen een van de kenmerken van het merk geworden. Net als de schrikkeljaarindicator die op 3 uur is uitgelijnd, creëren het blauw op de kleine ring en het venster en de gouden lettertypen van de dag, maand en datum een subtiel gevoel. Het gaat naadloos over in de sterrenhemel en de Melkweg zonder de leesbaarheid te verliezen.

De andere kant van het DBKind of Grande Complication-horloge heeft een klassieke wijzerplaat.

De zilverwitte fijne afwerking van de uren- en minutenringen, de zachte lijnen ontleend aan de kast in jagerstijl, het prachtige lettertype van de cijfers, de stijl van de wijzers en de unieke sterrenhemel zijn allemaal culturele verwijzingen naar de hoog- maak een einde aan het vakmanschap van de 18e eeuw op het gebied van uurwerken, dat over grootsheid gaat. Het tijdperk van ademautomaten en scheepschronometers.

De productie van zo’n groot en complex horloge gaat gepaard met formidabele technische uitdagingen, omdat elke fase cruciaal is voor de monumentale test van de eindmontage. Naast gedegen technische kennis en uitgebreide ervaring op het gebied van hoogwaardige uurwerken, vereist deze taak ook waarden die verder gaan dan de gewone werkhouding. Volgens meesterhorlogemaker Denis Flageollet, oprichter van De Bethune: “Mijn horlogemakers zijn als topsporters. Om ervoor te zorgen dat ze niet falen in de eindsprint en geen risico’s nemen die het uurwerk aantasten. Integriteit, ze toonden buitengewone en onwrikbare mentale kracht , evenals extreme concentratie en uitstekende stabiliteit.”

Net als een meesterlijk beeldhouwwerk of een klassiek muziekconcert is het DB Kind of Grande Complication-horloge een echt kunstwerk. De unieke aanwezigheid van het merk weerspiegelt de essentie van het merk en brengt een universele energie en emotie over. Dit komt voort uit de vele kwaliteiten: het innovatieve doel, de voortzetting van traditionele expertise en de diepgang van de uurwerk- en artistieke cultuur, uitgedrukt in een sterke moderne esthetiek. Het is de ultieme uitdrukking van de geest van De Bethune.