De Bethune Presenteert Het Db28xs+purple+rain Horloge, Replica Horloges

Als alchemist in de horloge-industrie blijft De Bethune het titaniumbakproces verkennen om meer kleurmogelijkheden te ontdekken. In het brede spectrum is paars eleganter dan blauw en zorgt voor een slimme overgang tussen warme en koele tinten. Paars belichaamt mysterie, verbeeldingskracht en creativiteit, legt de essentie van duisternis en diepte vast en roept tegelijkertijd waardigheid en grootsheid op.

In de werkplaats van De Bethune in L’Auberson, Zwitserland, worden deeltjes helder, stralen metalen zichtbaar licht uit, oxideren stoffen, veranderen eigenschappen en oppervlakken, wat resulteert in ongekende natuurlijke kleuren. De oprichter van De Bethune, horlogemaker Denis Flageollet, en zijn team deden aanvankelijk diepgaand onderzoek naar blauwe tinten.

De Bethune presenteert het DB28xs Purple Rain horloge.

De kracht van verschillende kleuren

De Bethune introduceert met het nieuw uitgebrachte DB28xs Purple Rain horloge een nieuwe kleur, eveneens een gedurfde evolutie. Paars heeft zijn rijke kleur al laten zien vóór blauw, waarbij de nuances van rood en blauw samenvloeien tot een harmonieus ritme. Paars is een kleur die al eeuwenlang kunstenaars, dichters en visionairs inspireert en vaak symbool staat voor passie, spiritualiteit en innovatie. In het palet van verhitte titaniumkleuren maakt paars de weg vrij voor de verschijning van blauw, waarbij geleidelijk koele tinten worden geïntroduceerd, terwijl een vleugje warmte en diepte behouden blijft. Deze subtiele overgang creëert een harmonieuze verbinding tussen de verschillende tonen en zorgt voor samenhang in de visuele waarneming.

DB28xs

Zet innovatie centraal in het hele proces, integreer creativiteit en verleg de grenzen van innovatie. Doorbreek de inherente denkmodus. Niet om te herhalen, maar om te creëren, waarbij slim rekening wordt gehouden met precisie, betrouwbaarheid, leesbaarheid en comfort.

DB28xs is niet alleen een horloge met een kleiner formaat in esthetiek, maar een nieuw hoofdstuk voor De Bethune. Dit horloge markeert een mijlpaal in de geschiedenis van het merk, want het is een nieuwe stap in een reis die Denis Flageolet al bijna 20 jaar onderdompelt. Als de DB28 de vlaggenschipcollectie van De Bethune is, is deze nieuwe versie nog belangrijker, omdat deze een unieke innerlijke betekenis heeft. De diameter van de DB28xs van 39 mm is aanzienlijk kleiner dan het vorige model, terwijl het unieke en onderscheidende ontwerp van De Bethune behouden blijft, wat geen geringe prestatie is. Het heeft niet alleen essentiële technische innovaties gerealiseerd, maar het belangrijkste is dat het zijn uitmuntende vaardigheden heeft gebruikt om de uurwerkgeest van het Verlichtingstijdperk in een 21e-eeuws horloge te injecteren, waarbij de voortreffelijkheid van vakmanschap opnieuw werd bekeken om een ​​ongekende esthetische creatie te creëren. Het creatieproces van een nieuw horloge is geenszins een volledige reproductie van de geschiedenis, maar eerder het streven naar het oproepen van een nieuwe emotionele ervaring wanneer mensen met iets buitengewoons worden geconfronteerd. De oorspronkelijke bedoeling van De Bethune-oprichter en meesterhorlogemaker Denis Flageolet is puur: hij kijkt vanuit een innovatief perspectief naar de horlogetraditie. Hij zet zich in om van het hedendaagse mechanische horloge een culturele drager te maken van het meten van de tijd aan de pols.

DB28xs Purple Rain onthult zijn fascinerende micromechanica

Een meesterwerk van technische bekwaamheid

De DB28xs Purple Rain is een staaltje technisch talent dat de waardigheid van een Verlichtingshorloge combineert met de precisie van een wetenschappelijk instrument. De fascinerende micromechanica en het esthetische ontwerp zijn een bewijs van de creativiteit erachter. Ondanks zijn ogenschijnlijk eenvoudige kleinere formaat, gaat het unieke karakter van dit horloge en zijn ontwerp veel verder dan alleen de verkleining en werking ervan.

Een hartstochtelijke botsing van kunst en wetenschap

Voor de genieën van de Verlichting was het doel om wetenschappelijke instrumenten te creëren die esthetisch aantrekkelijk waren door hun functionaliteit, eenvoudige mechanismen en minimalistisch ontwerp. De rijken en machtigen deden een beroep op bekwame ambachtslieden, waaronder houtbewerkers, bronssmeden en emailsmeden zoals Boulle, Caffieri en Coteau, om deze instrumenten om te vormen tot echte kunstwerken. Het succes van de DB28xs Purple Rain en DB28xs Starry Seas laat zien dat het team van Denis Flageollet de De Bethune-spirit uit deze cultuur volledig begrijpt en implementeert. De Bethune houdt zich altijd aan deze filosofie van voortdurende vooruitgang, omdat dit de hoeksteen is van de ontwikkeling van het merk. Denis Flageolet zei: ‘Werk is zinloos tenzij je vooruitgang wilt boeken, en de enige manier om vooruitgang te boeken is door voortdurend je aannames in twijfel te trekken. We moeten voortdurend teruggaan naar het startpunt, het huidige werk heroverwegen en het optimaliseren door veranderingen aan te brengen. een element, proces en vaardigheid, en het resultaat is soms slechts een kleine verbetering die moeilijk te detecteren is.”

Lichter en schokbestendiger DB28-horloge

Eeuwenlang hebben horlogemakers externe invloeden op de nauwkeurigheid van de tijdwaarneming geëlimineerd door tijdwaarnemingsmechanismen op torens, tafels en kruiskoppelingen te plaatsen. Naarmate de nauwkeurigheid van de tijdwaarneming is verbeterd, beginnen mensen deze uurwerken te willen dragen. Om ervoor te zorgen dat deze uurwerken een uitstekende tijdnauwkeurigheid behouden in verschillende extreme slijtageomgevingen, moeten ze bestand zijn tegen de invloed van schokken, versnellingen en magnetische velden. Dit zijn echter zeer moderne problemen die specifiek onderzoek vereisen en nauw verband houden met het kleinere formaat replica horloges. Het DB2005-uurwerk is verfijnd om te voldoen aan de eisen van deze trend naar miniaturisatie, zonder dat dit ten koste gaat van de uitzonderlijke chronometrische nauwkeurigheid. Sterker nog, het lagere gewicht maakt hem efficiënter bij acceleratieschokken.

DB28xs Paarse regen

Wat esthetiek betreft, is de keuze voor blauw niet alleen een kwestie van visuele schoonheid. Blauw heeft een enorme technische waarde in de mechanische horloges van De Bethune. Tijdens de ontwikkeling van de nieuwe De Bethune-balans leidden de eerste pogingen van Denis Flageollet om technische problemen op het gebied van stabiliteit en precisie op te lossen ertoe dat hij een baanbrekende nieuwe oscillator creëerde waarvan de kleur de witte metaalkleur van palladium combineerde met het heldere blauw van titanium. Sindsdien is dit blauw, ontstaan ​​uit technische innovatie, een kenmerkend element van het merk geworden. De kleur schijnt helder op verschillende materialen en afwerkingen door reflecties en brekingen van licht, waardoor een eindeloze verscheidenheid aan subtiele tinten ontstaat.

DB28xs Purple Rain horloge met een uniek en onderscheidend design.

De Bethune heeft stoutmoedig een fascinerende nieuwe look onthuld, waarin het volledige kleurenspectrum wordt onderzocht: paars. De Bethune maakt gebruik van de modernste wetenschap en technologie om het niet-aflatende streven naar onberispelijke precisie en verbluffend esthetisch ontwerp door de grote horlogemakers van de 18e eeuw voort te zetten. De teams van het merk streven ernaar unieke, innovatieve en efficiënte oplossingen te vinden. Al meer dan 20 jaar heeft De Bethune zich altijd aan dit principe gehouden: het creëren van uitstekende uurwerken die de horlogetraditie erven en tegelijkertijd moderne mechanische, technische en esthetische innovaties integreren.

Unieke schittering en fascinerend bestaan

Door de uitstekende controle van de natuurlijke oxidatie van paars en titanium creëert De Bethune horloges en tijdloze kunstwerken. Elk stuk combineert op perfecte wijze traditioneel horlogevakmanschap en moderne innovatie, wat horlogeliefhebbers fascineert. De Bethune, een echte kleurenalchemist, nodigt elke horlogeliefhebber uit om de wereld van schoonheid en verfijning te verkennen, waar paars en blauw samen de voortreffelijkheid en uitmuntendheid van het merk vormen.