Omega Lanceert Nieuwe Speedmaster-serie, Replica Horloges Kopen

In 1968 was de Apollo 8-missie succesvol. Dit is ook de eerste keer dat mensen de andere kant van de maan hebben gezien. Tijdens deze baanbrekende missie droegen alle drie de astronauten Omega Speedmaster-horloges. Het Speedmaster-horloge is de aangewezen uitrusting voor alle bemande ruimtemissies van NASA en is ook de horloge-uitrusting waarop astronauten vertrouwen bij alle missies van het maanlandingsprogramma. Replica horloges kopen.

Vandaag lanceert het beroemde Zwitserse professionele horlogemerk OMEGA het nieuwe Apollo 8-horloge uit de Speedmaster-serie “Dark Side of the Moon”, dat gebruik maakt van geavanceerde technologie, rijke materialen en uitstekende horlogetechnologie om hulde te brengen aan de eerste vlucht van de mensheid rond de maan.

Het nieuwe horloge heeft het 3869 Master Chronometer-uurwerk, waardoor een unieke designesthetiek ontstaat. Het bewegende multiplex is zwart gemaakt en voorzien van een reliëf met de textuur van het maanoppervlak met behulp van laserablatietechnologie. Tegelijkertijd laten de voor- en achterkant van het uurwerk het effect zien van twee kanten van de maan, wat uniek is. De voorkant toont de voorkant van de maan (dichtbij de grond) die mensen vanaf de aarde kunnen waarnemen, en de achterkant toont de “donkere kant” (verre kant) van de maan die alleen astronauten hebben gezien. Prachtige lasergraveertechnologie en contrasterende effecten maken de maantextuur van het nieuwe horloge nauwkeuriger. Het vergulde balanswiel ziet er donkergrijs uit en vormt een aanvulling op de lichtgrijze versnellingen.

De wijzerplaat van het horloge is uitgehold en gemaakt van zwart geanodiseerd aluminium, waardoor een duidelijk zicht op het maanvormige uurwerk mogelijk is. De kast meet 44,25 mm en is gemaakt van zwart keramiek. De gepolijste rand en de achterkant van de kast zijn eveneens van zwart keramiek, terwijl de tachymeterschaal is uitgevoerd in helderwit “Grand Feu”-email. De zwarte microgeperforeerde rubberen band heeft een gele voering in het midden, in navolging van de gele centrale secondewijzer van de chronograaf.

De kleine secondewijzer op 9 uur (patent aangevraagd) is het meest opvallende hoogtepunt van dit horloge. Het heeft de vorm van het beroemde Saturn 5-lanceervoertuig en is gemaakt van titanium van klasse 5. Deze driedimensionale 3D-vorm is gemaakt met behulp van laserdraaitechnologie en maakt gebruik van witte verf, laserablatie en laserzwartingsprocessen om verschillende kleureffecten te presenteren. Dit ingewikkelde en verbluffende detail is een eerbetoon aan de buitengewone prestaties van de Apollo-missies.

Op de achterkant van het horloge is een reeks woorden gegraveerd, waaronder de woorden “WE’LL SEE YOU ON THE OTHER SIDE” (laten we elkaar ontmoeten aan de andere kant van de maan), afkomstig van Jim Lovell, piloot van de Apollo 8-commandomodule. Op dat moment stond Apollo 8 op het punt om in een baan om de ‘donkere kant van de maan’ te draaien en het verre oppervlak van de maan te verkennen dat nog nooit eerder door mensen was gezien. Lowell uitte deze klassieke uitspraak vlak voordat het ruimtevaartuig het radiocontact met de grondcontrole verloor.

De verre ‘donkere kant van de maan’ is altijd vol mysterie en veroorzaakt eindeloze nieuwsgierigheid en kennis bij mensen. Wanneer we dit Speedmaster Apollo 8-horloge “Dark Side of the Moon” om onze pols dragen, hebben we een meer authentieke emotionele band met de maan en een dieper begrip van Omega’s nauwe band met menselijke ruimteverkenning. Nu we steeds meer onbekende zaken in de ruimte verkennen, heeft de geest van Apollo 8 altijd menselijke moed en wijsheid geïnspireerd en ons aangemoedigd om nog meer grootse dingen te bereiken.