Van Cleef&arpels Buitengewone Wijzerplaatcollectie, Replica Watches

Lady Arpels Ballets MÉTIERS D’ART Dans van Vakmanschap

Dans is de beste kunstvorm die de schoonheid van ritme in zich draagt. In het bijzonder injecteert het eindeloos vindingrijkheid in de Extraordinary Dial-serie. De creatieve verbeeldingskracht van het Huis en het niet-aflatende streven naar uitmuntendheid hebben geresulteerd in de geboorte van twee prachtige horlogemeesterwerken, waarin twee klassieke balletrepertoires uit de 19e eeuw worden uitgevoerd. De nieuwe Lady Arpels Casse-Noisette (Notenkraker) en Lady Arpels Belle au Bois Dormant (Doornroosje) gebruiken prachtige miniatuurgeschilderde scènes om de verbeelding te stimuleren en kijkers uit te nodigen om samen te dansen. Gloednieuwe emailtechnologie combineert traditie en innovatie om een prachtig nieuw jaar voor het Maison te beginnen. Replica watches.

Elk horloge combineert meesterlijk vakmanschap, professionele sieradenprestaties en horlogetechnologie. Het is trouw aan Van Cleef & Arpels’ verbeelding van de Poëzie van de Tijd en interpreteert op levendige wijze dromen en wonderen.

Van Cleef&Arpels en balletdans

Louis Arpels, die van ballet hield, nam zijn neef Claude Arpels vaak mee naar optredens in de Opera van Parijs, vlakbij de boetiek op Place Vendôme. Begin jaren veertig werd de eerste ballerinabroche van het Maison gelanceerd, die onmiddellijk een klassieker werd. De behendige houding en prachtige danskostuums hebben veel verzamelaars aangetrokken. Het kostbare hoofddeksel, ingelegd met geelgoud of roosgeslepen diamanten, gecombineerd met spitzen met diamanten of gekleurde edelstenen en een vloeiende tutu, voegt schoonheid toe aan het gezicht van de danser, waardoor de sierlijke dansbewegingen tot leven komen. Sindsdien is de danswereld de hoogwaardige sieraden en horlogewerken van Maison blijven inspireren, met talloze sierlijke figuren van ballerina’s. Het Lady Arpels Ballerines Musicales-horloge is bijvoorbeeld een eerbetoon aan beroemde danswerken; veel meesterwerken zijn een eerbetoon aan Anna Pavlova. (Anna Pavlova) en andere legendarische dansers, zoals het Lady Arpels Ballerine Enchantée-horloge dat in 2013 werd gelanceerd.

LADY ARPELS CASSE-NOISETTE-horloge

‘Casse-Noisette’ van de legendarische Franse choreograaf Marius Petipa werd voor het eerst uitgevoerd in 1892. Het prototype is terug te voeren op het sprookje geschreven door de Duitse romantische meester Hoffmann. Verhaal. In Petipa’s “De Notenkraker” komt de droom van de ballerina tot leven in de levendige en kleurrijke muziek van Tsjaikovski. Op de wijzerplaat zijn de gezichten van de danser en de prins omlijnd met roosgeslepen diamanten, en de miniatuurgeschilderde danskleding toont de lenige figuren. Een paar mooie vrouwen komen tot leven tegen het kleurrijke winterlandschap. De horlogemakerij van Van Cleef & Arpels in Genève produceerde zo’n prachtig portret. Het is een mooie collectie hoogwaardige sieraden en meesterlijk vakmanschap.

Dit horloge combineert 70 kleuren en diverse afwerkings- en emailletechnieken en is daarmee het meest complexe werk van Van Cleef & Arpels. De wijzerplaat is als een miniatuurkunstwerk en de delicate scènes onthullen complexe en diepgaande niveaus. Diamanten, gekleurde saffieren, blauwe toermalijnen, onyx, sugiliet en lapis lazuli zijn een ballet van kostbare en decoratieve edelstenen die een poëtische dagdroom oproepen. Driedimensionale emaille kralen gesneden met nieuwe technologie ontwikkeld door het Maison in 2023 zorgen voor een aangename sfeer op de wijzerplaat. De kleurrijke “snoepjes” worden ingelegd op geëmailleerde basissen van verschillende vormen met behulp van de eerste verzegelde emailtechnologie van Van Cleef & Arpels. De ontroerende dansmuziek gaat verder op de achterkant van de wit-K-gouden kast, met de hand gegraveerd om het winterlandschap van met sneeuw bedekte sparren uit sprookjes te reproduceren.

DAME ARPELS BELLE AU BOIS DORMANT horloge

Het ballet “The Sleeping Beauty” (La Belle au Bois slapend), uitgebracht in 1890, werd gechoreografeerd door Petipa en gescoord door Tsjaikovski. Het is een schat van klassiek ballet. De heks Carabosse sprak een spreuk uit waardoor prinses Aurora honderden jaren lang sliep. Ze heeft een roosgeslepen diamanten gezicht op de wijzerplaat, draagt een tutu en danst met de miniatuurgeschilderde prins, waardoor ze op levendige wijze de scène nabootst waarin de prins de vloek van de prinses opheft. In deze tedere pas de deux boog de prinses zich naar voren en kuste de prins. Achter haar stond een met de hand gegraveerd roségouden kasteel. Het lint van wit K-goud, diamanten en gevuld email wapperde in de wind en gaf een zacht geluid. Roze, als een fluwelen rimpeling in het gouden licht. Gebrandschilderd glas-email creëert schitterend zonlicht dat vanaf de onderkant van de wijzerplaat naar buiten wordt verstrooid, waardoor het scherptediepte-effect wordt versterkt.

Ook de natuur lijkt langzaam te ontwaken uit een diepe slaap, waarbij de geur van seringen tot bloei komt en de kleur van saffieren uit de matte, heuvelachtige emaille bloemblaadjes komt. De takken van lila hangen aan de bovenkant van de wijzerplaat, waardoor de compositie een duidelijkere laag krijgt door de gepatenteerde driedimensionale emailletechnologie ontwikkeld door Van Cleef & Arpels. Zes edelstenen – robijnen, paarse saffieren, diamanten, gele saffieren, spessartietgranaten en smaragden – symboliseren de liefdevolle fee die minnaars beschermt en voegen genegenheid toe aan deze dans. De achterkant van de kast is met de hand gegraveerd met de scène van de prinses die diep in de schaduw slaapt, een ander hoofdstuk van het verhaal vertelt en de delicate penseelstreken van het graveerproces laat zien.

De poëzie van de tijd

Sinds de oprichting is Van Cleef & Arpels trouw geweest aan de poëtische associatie van het leven, waarbij unieke dromen en emoties zijn uitgebreid naar de wereld van horloges en klokken, waardoor het voortreffelijke vakmanschap van uurwerken unieke creativiteit en poëtische emoties heeft gekregen. De horlogewerken van het Huis combineren creatieve vindingrijkheid en fantasie, vertellen het prachtige ritme van de tijd, raken de verbeelding en laten mensen genieten van geluk en vreugde.

De familie put creatieve voedingsstoffen uit haar rijke historische erfgoed en inspiratiebronnen en schrijft elk moment in een ontroerend gedicht over liefde en geluk, als eerbetoon aan de traditie van Van Cleef & Arpels. De danshoudingen van ballerina’s en feeën bewegen de tijd vooruit terwijl het ritme van de natuur en het universum elkaar aanvullen. Elk horloge zet de horlogetraditie van Maison voort, interpreteert een elegante en charmante stijl en beschrijft het gedicht van de tijd.

De Van Cleef&Arpels Emailatelier

De familie sublimeert het traject van de tijd met het vakmanschap van métiers d’art-meesters, verfijnt de poëtische en verfijnde wereld en creëert bedwelmende schatten om de pols. De horlogemakerij van Van Cleef & Arpels in Genève erft dit kostbare vakmanschap via zijn emaillewerkplaats en opleidingsschool.

De familie heeft niet alleen oude technieken van generatie op generatie doorgegeven, maar heeft ook uitstekende prestaties geleverd op het gebied van innovatieve emailletechnieken en het creëren van driedimensionale en levendige decoratieve details. Geconfronteerd met elke nieuwe uitdaging besteden de ambachtslieden van het Maison meerdere jaren aan onderzoek en ontwikkeling om de ontwerpconcepten van de creatieve studio van Van Cleef & Arpels te realiseren. Daarbij zijn wetenschap en kunst voortdurend in dialoog om uitmuntende technologie en esthetische stijl in evenwicht te brengen en het poëtische verhaal in het vierkante inch horloge te vertellen.

Emaille vakmanschap: traditie en innovatie

Emaille is een kunst gemaakt met vlammen. Silicapoeder en pigmenten vormen het glazuur, dat door het vuur van de oven wordt getemperd en prachtig email wordt. Elk emaillepatroon doorloopt een complex productieproces, met heldere kleuren en doorschijnend licht, en is de perfecte kristallisatie van vakkundig vakmanschap.

Van Cleef & Arpels verkreeg in 2023 patenten voor verschillende complexe processen. Driedimensionaal emaille gebruikt delicate lijnen om levendige miniatuursculpturen te creëren. De ambachtslieden van het Huis smelten het emailleglazuur bij hoge temperaturen, gieten het op een dienblad en snijden en snijden het vervolgens in fasen om een driedimensionale vorm te creëren. De lage temperatuurvlam verzwakt de spanning van het materiaal zelf, zodat nadat het emaille is gebakken bij meer dan 500 graden Celsius (930 graden Fahrenheit), het oppervlak helder en glad is als een spiegel, en het effect vergelijkbaar is met polijsten. Het driedimensionale geëmailleerde eindproduct is rijk aan lagen, bloeit met doorschijnende glans en de visuele impact is ongeëvenaard.

Een andere technologie die Van Cleef & Arpels heeft ontwikkeld is verzegeld email, wat een hoge mate van vaardigheid en vindingrijkheid vereist. De ambachtslieden van het Huis moeten twee gevormde emaille-elementen met elkaar verbinden, een innovatief en nauwkeurig proces. Het emaille wordt gedurende 12 uur in een koude vuuroven gebakken. De temperatuurveranderingen moeten strikt worden gecontroleerd voordat de twee emaillesoorten van verschillende kleuren kunnen worden gecombineerd zonder lijm of metaallastechnieken te gebruiken om een geïntegreerd driedimensionaal emailpatroon te vormen, dat een scherp contrast vertoont. , het effect van strakke lijnen.